Sport
EONOS

'Sepp Kuss had zelf ook beter moeten uitkijken'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Sepp Kuss had zelf ook beter moeten uitkijken'

De veelbesproken val van Sepp Kuss in de vijftiende etappe van de Tour de France was niet alleen de schuld van de toeschouwer die een foto probeerde te maken. De Amerikaanse renner van Jumbo-Visma had zelf ook beter moeten uitkijken, zegt wieleranalist Tom Veelers in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

Door de val van Kuss gingen nog meer renners onderuit. Jumbo-Visma gaat aangifte doen tegen de toeschouwer die de val veroorzaakte. De man is inmiddels getraceerd door de politie. De ploegen in de Tour de France hebben toeschouwers opgeroepen voorzichtiger te zijn aan de kant van de weg.

Niet alles af te dekken

Veelers is dus ook kritisch op Kuss zelf. "Schrijnend dat zoiets gebeurt", zegt hij over het incident, "maar je kunt niet alles afdekken. Je moet een veiligheidsmarge aanhouden als wielrenner. En het was absoluut onnodig om daar zo dicht langs het publiek te rijden."

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie