Politiek
EO

Mirjam Sterk niet beschikbaar als lijsttrekker CDA

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mirjam Sterk niet beschikbaar als lijsttrekker CDA

Mirjam Sterk is niet beschikbaar als lijsttrekker van het CDA bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Dat zegt de Utrechtse gedeputeerde in het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

“Ik heb er heel kort over nagedacht of ik het zou willen,” zegt Sterk in de uitzending. Maar het antwoord is resoluut nee: “Ik ben nu een half jaar gedeputeerde in de provincie Utrecht en er is net een coalitieakkoord gesloten. Er liggen grote uitdagingen in de provincie, ik denk aan het landelijk gebied waar ik ook verantwoordelijk voor ben. Daar wil ik graag voor gaan.”

Ook zegt Sterk niet beschikbaar te zijn voor een plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Of ze gepolst kan worden voor een positie in een nieuw te vormen kabinet wil Sterk nog niet zeggen: “volgens mij zijn dit soort dingen niet aan de orde.”

Sterk zat van 2002 tot 2012 in de Tweede Kamer voor het CDA. Over de laatste peilingen waarin het CDA nog maar 5 á 6 zetels haalt zegt ze: “Ik denk dat we realistisch moeten zijn en ons niet meer moeten beschouwen als een bestuurderspartij die overal meedoet, maar een partij in opbouw weer die een relatief kleine maar belangrijke rol zal spelen in het Nederlandse landschap.”

Ster advertentie
Ster advertentie