Politiek
AVROTROS

Marianne Thieme: 'De politiek moet mobiliseren en kracht halen uit boosheid'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Thieme: 'De politiek moet mobiliseren en kracht halen uit boosheid'

We moeten uit boosheid kracht halen voor nieuwe ideeën en creativiteit, in plaats van een negatieve spiraal ingaan, zegt Marianne Thieme, voormalig Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren in MISCHA!. Thieme: "In mobiliseren zie ik een cruciale rol voor de politiek, maar dat blijft nu liggen."

#423 - Marianne Thieme: 'Voor het meest kwetsbare opkomen, dat is een daad van liefde' - MISCHA!

Wie er nu de vruchten plukken van crises? "Mensen zonder oplossingen maar met onderbuikgevoel, met onvrede en boosheid, en die een negatieve spiraal ingaan." Thieme en hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen kwamen eerder deze maand met de podcast Van alles de waarde, waarin ze met gasten uit de kunst, cultuur, politiek, wetenschap, ecologie en economie spreken over wat echt van waarde is.

'Ik vond het heel verdrietig wat er bij de PvdD gebeurde'

Thieme over de moeilijke tijd waarin haar partij vlak voor de verkiezingen belandde: "Er werd over mij gesproken alsof ik nog actief was, maar ik geloof erg dat je het los moet laten als je weg gaat. Ik vond het tegelijkertijd wel heel verdrietig en zat bij tijd en wijle ook heel boos thuis. Dan had ik de neiging toch te vertellen wat ik ervan vond. Maar ik dacht: als ik me hier tegenaan ga bemoeien wordt het alleen maar erger. Dat is niet goed voor de dieren, niet goed voor de natuur en niet goed voor de missie van de partij."

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie