Cultuur & Media
KRO-NCRV

Nieuw seizoen voor Marcel en Gijs? Talpa-baas: 'Programma overtrof verwachtingen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw seizoen voor Marcel en Gijs? Talpa-baas: 'Programma overtrof verwachtingen'

Het zit er bijna op voor Marcel en Gijs, de vervangers van de Vandaag Inside-mannen. Hoewel sceptisch vooraf, is Talpa-baas Paul Römer achteraf erg te spreken over deze 'krankzinnige' zet, zegt hij bij Spraakmakers. Is er een nieuw seizoen in aantocht?

Omroep MAX-baas Jan Slagter als eerste gast, terwijl ze hem al drie jaar lang 'tot op het bot' beledigen. TV-columnist Angela de Jong 'tot in de vezels van haar lichaam' affakkelen. Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman verstonden de kunst, zegt Römer, om het beledigen naar 'een hoger niveau' te brengen.

"En ze komen ermee weg", zegt de directeur van Talpa, waar zender SBS6 onder valt - de zender waar de mannen Marcel en Gijs presenteerden. "Ze nemen eigenlijk niets en niemand serieus: zichzelf niet, hun gasten niet en eigenlijk ook de kijker niet." Dat valt in de smaak. "Blijkbaar zijn er een half miljoen mensen (de kijkcijfers van dinsdag, red.) in Nederland die daar heel graag naar kijken." Voor SBS is dat in de zomer 'buitengewoon goed'. Volgens Römer trok het programma ook veel kijkers van de NPO, waar de twee Media Inside presenteren.

Sceptisch aan het begin

Hijzelf is trouwens ook fan. "Persoonlijk kijk ik er met veel plezier naar en je weet van tevoren: het is ontregelend, er gaat altijd iets geks gebeuren." Dus ja, hij is een blij man. En dat terwijl hij aan het begin nogal sceptisch was. "Dit was natuurlijk een krankzinnig, totaal out of the box-experiment. En ik moet je eerlijk zeggen, als je het mij persoonlijk had gevraagd, had ik gezegd: ik denk niet dat dit gaat werken. Dus het overtreft wel de verwachtingen."

Het blijft hier dan ook zeker niet bij. "Ze zijn welkom en wat mij betreft komen ze volgende zomer weer terug. Maar dat zal zeker niet alleen aan mij liggen, daar moeten zij ook wat van vinden hè."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie