Cultuur & Media
NOS

Kanshebbers Brusseprijs bekendgemaakt, uitreiking live in Met het Oog op Morgen

foto: Brusseprijsfoto: Brusseprijs
  1. Nieuwschevron right
  2. Kanshebbers Brusseprijs bekendgemaakt, uitreiking live in Met het Oog op Morgen

Wie wordt de winnaar van de Brusseprijs 2024? NOS Met het Oog op Morgen spreekt de komende zaterdagen met de auteurs die genomineerd zijn voor de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. De prijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Op zaterdag 15 juni wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Nacht van het Journalistieke Boek in de Rode Hoed in Amsterdam. De uitreiking wordt live uitgezonden in NOS Met het Oog op Morgen.

"Op de shortlist staan vijf boeken die informeren, uitdagen tot gesprek en een bijdrage leveren aan de geschiedschrijving. Precies waar journalistiek voor bedoeld is", aldus de jury.

Deze boeken maken kans op de Brusseprijs:

  • In wat voor land leef ik eigenlijk? Anil Ramdas, onmogelijk kosmopoliet - Karin Amatmoekrim, Prometheus
  • Undercover aan het werk - Jeroen van Bergeijk, Ambo|Anthos
  • De Mexicaanse methode. De onzichtbare opmars van crystal meth in de Lage Landen - Arthur Debruyne, Ambo|Anthos
  • De hackers die Nederland veranderden. De spannende geschiedenis van XS4ALL - Maarten Reijnders, Podium
  • Blauwestad. Een dorp in uitvoering en een poging het land naar onze hand te zetten - Karin Sitalsing, Atlas Contact

Interviews met auteurs

De auteurs van de boeken op de shortlist zijn in de vijf weken voorafgaand aan de uitreiking achtereenvolgens te gast in de zaterdaguitzending van het NOS Met het Oog op Morgen. Deze uitzendingen zijn vanaf 11 mei wekelijks te beluisteren op zaterdagavond tussen 23.00 en 00.00 uur.

De Nacht van het journalistieke boek

De uitreiking van de Brusseprijs vindt plaatst op zaterdag 15 juni tijdens de Nacht van het journalistieke boek in de Rode Hoed, Amsterdam. Tijdens deze avond gaat Sheila Sitalsing samen met enkele gasten in gesprek over de betekenis van het journalistieke boek, komen de genomineerde auteurs aan het woord over hun boeken en is er livemuziek. Aan het einde van de avond maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend in de live-uitzending van NOS Met het Oog op Morgen.

Uitzending bijwonen?

Wil je erbij zijn? Vanaf vrijdag 10 mei kun je een ticket reserveren via deze link.

Reserveer hier

De Brusseprijs in NOS Met het Oog op Morgen

In aanloop naar de Brusseprijs-uitreiking zijn vanaf 11 mei iedere zaterdagavond de auteurs van de vijf genomineerde boeken te gast in NOS Met het Oog op Morgen. Op 15 juni zendt NOS Met Oog op Morgen de uitreiking live uit.

Ster advertentie
Ster advertentie