Buitenland
VPRO

Donald Trump wordt bijbelverkoper

foto: Brendan Smialowski / AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Donald Trump wordt bijbelverkoper

Donald Trump heeft de aandacht getrokken door bijbels te verkopen onder het motto 'Make America Pray Again'. De nieuwe 'God Bless the USA'-bijbel, met daarin ook de Amerikaanse grondwet, wordt verkocht voor $60. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar Trump zelf, vertelt correspondent Karlijn van Houwelingen in Bureau Buitenland.

Beschermer van het christendom

Trump beweert dat hij de bijbels verkoopt omdat het zijn "favoriete boek" is en omdat hij Amerikaanse burgers weer aan het bidden wil krijgen voor Pasen. Maar volgens Van Houwelingen valt dat te betwijfelen. "Belangrijker is dat de presidentskandidaat zich wil profileren als beschermer van het christendom, om religieuze kiezers te trekken."

Geldnood

Daarnaast wijst ze erop dat Trump geld nodig heeft vanwege zijn juridische problemen en hoge boetes. "Dat is ook een reden dat hij met dit nieuwe handeltje is begonnen," volgens Van Houwelingen. "Onlangs verkocht hij al gouden sneakers voor $400 per paar, en nu dus bijbels."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet voor Pasen

Hoewel de gouden sneakers binnen enkele uren waren uitverkocht, lijkt het er vooralsnog op dat Trump er niet in zal slagen om Amerikanen massaal aan het bijbellezen te krijgen voor Pasen. "Want als je die bijbel nu bestelt, wordt hij pas over vier tot zes weken geleverd," benadrukt de correspondent.

Onrust in Frankrijk om hoofddoek-incident & De Duits-Marokkaanse droom - Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie