Binnenland
BNNVARA

Dijkstra en Evenblij ter Plekke in Winterswijk: komt dat zien!

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Dijkstra en Evenblij ter Plekke in Winterswijk: komt dat zien!

Deze zondag 17 december hoor je Dijkstra en Evenblij ter Plekke live vanuit Café Rooks in Winterswijk! Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over de Duitse windturbines, de spreidingswet en het wildseizoen.

Onze oosterburen hebben plannen om windturbines te bouwen vlak aan de grens. Inwoners van Ratum en Kotten (gemeente Winterswijk) zien de komst van de 250 meter hoge bouwwerken helemaal niet zitten.

Spreidingswet

De spreidingswet staat op de helling en dat zorgt voor chagrijn in Winterswijk. Daar worden al meer dan twintig jaar vluchtelingen opgevangen in een azc. Ook zorgt de gemeente voor de huisvesting van statushouders, terwijl sommige andere gemeenten verzaken.

Eindigt het wildseizoen met Kerst? Niet als je het aan chef-kok Nel Schellekens vraagt. Wat haar betreft kan wild het hele jaar op tafel. Zij trakteert Erik en Frank op de heerlijkste Achterhoekse wildgerechten.

Puberjaren van Piet Mondriaan

In de omgeving van Winterswijk worden veel archeologische vondsten gedaan. Zeker door 'Sir Mammoth' Dick Mol. Hij weet alles van de wolharige mammoeten die daar in vroegere tijden rondstruinden.

Verder: Piet Mondriaan woonde in zijn puberjaren in een villa in Winterswijk. Hoe die jaren hem hebben gevormd, weet Jana Roovers. Zij is directeur van Villa Mondriaan. En boekverkoper Veronie Snijder-Kramer bespreekt Verwoest Arcadië van Gerrit Komrij, geboren en getogen in Winterswijk. Daarnaast: Piet Gerbrandy brengt een ode aan deze plaats. De Winterswijkse singer-songwriter Laura van Kaam verzorgt de livemuziek

(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

Komt dat zien!

U bent van harte welkom om de uitzending op 17 december bij te wonen.
Locatie: Café Rooks, Waliënsestraat 110, Winterswijk. Inloop is 19:30 - 20:00.

De radio-uitzending is van 20.00 tot 22.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Dijkstra en Evenblij ter plekke

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen. Je hoort ze elke zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie