Binnenland
NOSNTR

Familie haalt lichaam Kamran (43) onder puin in Rotterdam

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Familie haalt lichaam Kamran (43) onder puin in Rotterdam

Bij het verwoeste appartementencomplex in de Rotterdamse wijk Zuidwijk is een lichaam onder het puin vandaan gehaald. Dat zag NOS-verslaggever Jeroen de Jager.

Nieuws en Co 31 januari 2024

Het gaat zeer waarschijnlijk om de 43-jarige Kamran, eigenaar van een badkamerbedrijf met een kantoor in het gebouw. Twee mensen worden nog vermist.

Familieleden van Kamran gingen eerder vandaag tot twee keer toe het terrein op, uit frustratie over het uitblijven van actie door de hulpdiensten. "Ze doen zelf niks en wij zijn maar gewoon aan het wachten", zei de broer van Kamran vanmiddag tegen De Jager.

Actie ondernemen

"Wij willen of nu zelf naar binnen, of dat er actie wordt ondernomen. Wij willen zien dat ze iets aan het doen zijn: het gebouw versterken, graven of zoeken, maar dat zien we niet", aldus de broer.

De eerste keer vroeg de politie hun het terrein te verlaten, een tweede keer gebeurde dat niet en hadden de familieleden overleg met agenten.

Pand instabiel

De politie zegt dat het appartementencomplex zeer instabiel is en dat het binnengaan van het pand gevaarlijk is. Daarom wordt het gebouw gesloopt.

De grote brand in het complex aan de Schammenkamp brak maandagavond uit na een explosie in een garagebox. Twee mensen raakten gewond. Er is nog niets bekend over de oorzaak van de explosie.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie