Binnenland
NOS

Sekswerkers klagen over bedreigende recensies op reviewwebsite

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sekswerkers klagen over bedreigende recensies op reviewwebsite

De website GirlsReview zorgt voor een onveilige situatie onder sekswerkers. Klanten delen daar soms uitgebreid hun ervaringen, maar delen daar ook zonder toestemming locaties van specifieke dames. De verhalen kloppen niet, en creëren soms verkeerde verwachtingen.

Luister meer:

"Toen ik op de website keek heb ik een week bijna niet geslapen", vertelt Hélène Baayen in het NOS Radio 1 Journaal. "Er staan reacties van mensen waarin gelogen of verzonnen informatie staat die soms ronduit haatdragend is."

Monique Verdier van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bevestigt dat er tientallen meldingen binnen zijn gekomen. Er zijn ook signalen dat er gevoelige informatie wordt gedeeld. Ze benadrukt dat reviews geven op zich is toegestaan. "Maar het gaat hier om seksuele gedragingen en daar is de wet een stuk strenger."

AP maakt zich vooral zorgen over een rubriek waarin klanten de locatie van een specifieke sekswerker delen. Ook Baayens is uiterst bezorgd: "Die vrouwen zijn niet voor niks verdwenen, misschien omdat ze last hebben van mensenhandel of stalkers."

GirlsReview zegt zich niet te herkennen in het geschetste beeld.

Ster advertentie
Ster advertentie