Binnenland
WNL

Kelly de Vries: 'Ruim 200 paranormale tips over vermissing Tanja Groen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kelly de Vries: 'Ruim 200 paranormale tips over vermissing Tanja Groen'

De Peter R. de Vries Foundation heeft de afgelopen jaren ruim 200 paranormale tips binnengekregen over de vermissing van Tanja Groen. Dat vertelt directeur van de stichting Kelly de Vries in de podcast Het Misdaadbureau van Omroep WNL. "Soms zijn tips heel concreet."

"In elke zaak die wij behandelen hebben we paranormale tips binnengekregen", aldus De Vries. In veel gevallen gaat het om concrete informatie, zo ook in de zaak Tanja Groen. In de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 verdween de toen 18-jarige vrouw. "Het gaat om informatie over waar ze zou liggen. Met foto's erbij, kaarten erbij. Soms gaan mensen zelf op pad naar Frankrijk of België om te zoeken, omdat ze aanvoelen dat ze daar zou zijn."

De Vries vertelt dat toen ze net begon als directeur van de stichting, sommige informatie te mooi klonk om waar te zijn. "Sindsdien vraag ik altijd of het misschien om paranormale informatie gaat."

Het Misdaadbureau BONUS: Inez Weski doorbreekt stilzwijgen, maar niet over Ridouan Taghi - Het Misdaadbureau

Peter R. de Vries

Paragnosten benaderen De Vries ook met informatie over haar vader Peter R. de Vries. Hij werd in juli 2021 doodgeschoten in het centrum van Amsterdam. "Sommigen beweren contact met hem te hebben. Dan vraag ik altijd terug: hoe noemde mijn vader mij als klein kind? Dat weten heel weinig mensen. Die vraag is nooit beantwoord. Totdat iemand mij die naam kan geven, vertrouw ik niet op deze informatie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Gerelateerde podcast

Het Misdaadbureau

Het Misdaadbureau

Ster advertentie
Ster advertentie