Binnenland
BNNVARA

5 foto’s die de lente perfect vastleggen

foto: Fotograaf: ChrisMeewisfoto: Fotograaf: ChrisMeewis
  1. Nieuwschevron right
  2. 5 foto’s die de lente perfect vastleggen

Warm weer, fluitende vogels, kwakende kikkers en fladderende vlinders. Oftewel: lente! Een heerlijke tijd van het jaar om eropuit te gaan. Ook fotografen houden van de lente. Op de website van Vroege Vogels komt de ene na de andere leuke natuurfoto binnen. Geniet mee met de mooiste plaatjes!

Spelende eekhoorn

Eekhoorns kunnen heel goed klimmen en springen. De boom op en neer, of lekker in het water. Fotograaf mseuters zag dit vrolijke diertje spelen. Misschien is hij of zij op zoek naar een partner.

Blauwborst zingt erop los

Wanneer de blauwborst weer in Nederland is, is de lente dichtbij. Deze trekvogel laat zich vanaf maart tot en met september zien. Met zijn felblauwe borst en uitbundige zang probeert hij vrouwtjes aan te trekken. Een genot om naar te kijken en te luisteren! Fotograaf Rob-wijn maakte deze prachtige foto.

Oranjetipje

Als het buiten warmer wordt, gaan de vlinders weer vliegen. Net zoals dit oranjetipje op het koolzaad. Wanneer een mannetje een vrouwtje ziet zitten, maakt hij haar het hof door om haar heen te fladderen. Deze foto is van Theamaria.

Blauwe heikikkers

Wat een gezellig groepje kikkers! Dit zijn allemaal mannetjes van de heikikker. Ze wachten geduldig in het water op de vrouwtjes. Op het hoogtepunt van de paartijd kleuren de mannetjes een paar dagen magisch blauw. Op deze foto van fotograaf Dommelfoto kun je nog iets zien van hun blauwe gloed.

Luchtgevecht

In de lente is het niet alleen maar liefde wat de klok slaat. Er wordt ook flink gestreden. Om partners of om territorium. Net als deze twee roofvogels. De bruine kiekendief probeert de grote rode wouw uit zijn gebied te jagen en gaat pardoes bovenop hem staan. Zelfs de zwarte kraai rechtsonder kijkt verbaasd. Een spectaculaire foto van bonteklepper.

De foto’s zijn op de Vroege Vogels-website geplaatst door natuurliefhebbers die hun mooie plaatjes graag met anderen delen. Op die manier zijn er in ruim 10 jaar over de 250.000 foto’s geplaatst. Uit dit ruime aanbod selecteert Vroege Vogels elke dag de mooiste foto’s. Heb jij ook een mooie foto om te delen of wil je meer foto’s bekijken? Ga dan naar Fotopagina van Vroege Vogels.

Vroege Vogels

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie