Binnenland
BNNVARA

Nominaties Jan Wolkers Prijs 2017 zijn bekend

foto: Vroege Vogelsfoto: Vroege Vogels
  1. Nieuwschevron right
  2. Nominaties Jan Wolkers Prijs 2017 zijn bekend

Nog vijf boeken doen mee in de strijd om de Jan Wolkers Prijs 2017 voor het beste Nederlandse natuurboek. De prijs wordt op zondag 15 oktober 2017 uitgereikt door Karina Wolkers, in een speciale uitzending van het BNNVARA NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, live vanuit kasteel oud Poelgeest in Oegstgeest. De jury spreekt van een ‘sterk natuurboekenjaar’. Ze moesten selecteren uit een zeer gevarieerd aanbod van o.a. wetenschappelijke werken, romans en veldgidsen.

Genomineerden Jan Wolkers Prijs 2017

Eén van de onderstaande vijf boeken zal worden bekroond tot het beste natuurboek van het jaar, in alfabetische volgorde op de auteursnaam:

  • Wilde apen, natuurbescherming in Nederland - Frank Berendse
  • Dieren met toekomstplannen, slim vooruitkijken in de natuur - Frans van der Helm
  • Veluwe, de Natuurgids - Dirk Hilbers
  • De kinderen van de Nacht, over wolven en mensen – Dik van der Meulen
  • Vogels op de cm2 - samengesteld door Peter Müller en Tom Loorij

De prijs is genoemd naar schrijver, kunstenaar en natuurliefhebber Jan Wolkers en is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, de Volkskrant en Vroege Vogels. De auteur van het winnende boekt krijgt 5.000 euro en een unieke tekening van Siegfried Woldhek die de auteur of het boek vereeuwigt. De jury van de Jan Wolkers Prijs bestaat uit Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Karina Wolkers, Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels).

Het is de vijfde keer dat de Jan Wolkers Prijs wordt uitgereikt. De eerste winnaar in 2013 was Simon van der Geest met het jeugdboek Spinder en in 2016 won De grutto van Albert Beintema.

  • Elke zondagochtend hoor je in Vroege Vogels op NPO Radio 1 nog meer over de natuur in Nederland en ver daarbuiten. Het programma wordt elke zondag uitgezonden tussen 7.00 en 10.00 uur.
Ster advertentie
Ster advertentie