Binnenland

Podcast #DeDag: zijn er wel zo weinig werklozen als gezegd wordt?

foto: anp / nosfoto: anp / nos
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: zijn er wel zo weinig werklozen als gezegd wordt?

[NOS] Het aantal werkenden stijgt met gemiddeld 13.000 mensen per maand. Dat betekent: minder uitkeringen en een groeiende economie. Het aantal mensen dat een baan vindt, stijgt ook elke maand, het gaat dus beter dan verwacht. Toch zijn er bij deze cijfers wel wat opmerkingen te maken omdat ze anders worden berekend dan voor de crisis en dus een vertekend beeld kunnen even.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Ton Wilthagen is hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en vertelde in podcast #DeDag over de kanttekeningen bij die optimistische cijfers. "Er zijn ook steeds meer mensen met een laag aantal uren."

Verder in de Dag:

  • Zwoegen op de oceaan tijdens de Volvo Ocean Race. De zwaarste zeilrace voor teams gaat dit weekend verder. Vanuit BraziliĆ« varen de boten richting Newport, Verenigde Staten. NOS-collega Ayolt Kloosterboer volgt de Volvo Ocean Race en vertelt ons hoe zwaar zo'n tocht kan zijn.

  • Supermodel Doutzen Kroes reikt vanavond prijzen uit aan drie veelbelovende, internationale natuurbeschermers. Het is een onderwerp naar haar hart: zelf zet ze zich ook graag in voor de natuur. Met #KnotOnMyPlanet vraagt ze aandacht voor de bescherming van olifanten.

Ster advertentie
Ster advertentie