Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Russische hacks en Milaan - San Remo

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Russische hacks en Milaan - San Remo

In Italië stappen de wielrenners op de fiets voor Milaan - San Remo, in Canada doen de shorttrackers de schaatsen aan en ook in Nederland wordt er gesport. Langs de Lijn zorgt voor verslag vanuit verschillende voetbalstadions. Verder vandaag gaat Argos op zoek naar bewijs voor Russische hacks en gaat Radar Radio achter compensatie aan.

De lente inluiden

De langste van wielerkoersen wordt vandaag verreden in Italië. Het peloton fietst vandaag van Milaan naar San Remo en die route is welgeteld 291 kilometer lang. NPO Radio 1 is er uiteraard bij. Gio Lippens doet door de dag heen verslag van de koers die in Italië 'la primavera', de lente inluidt.

In Canada laat de lente echter nog even op zich wachten, daar staan de wereldkampioenschappen shorttrack nog op het programma. Iedereen is benieuwd of Sjinkie Knegt zich weet te revancheren voor zijn 'mislukte' Spelen, of is het weer aan de andere Nederlanders om in de schijnwerpers te staan? Langs de Lijn zorgt vanaf 19.00 uur voor verslag.

Koploper gelijke spelen

In Nederland krijgt de koploper PSV een andere koploper op bezoek, en wel die op het gebied van gelijke spelen. VVV-Venlo staat op een knappe 12e plek en dat komt doordat ze weinig verliezen. Alleen de top vier liep minder vaak als verliezende partij het veld af. Weet de club uit Venlo ook punten van de de koploper af te snoepen?

Eredivisie

18.30 uur FC Twente - Willem II | Verslag: Arman Avsaroglu
19.45 uur PSV - VVV Venlo | Verslag: Andy Houtkamp
19.45 uur Vitesse - Heracles | Verslag: Richard van der Made
20.45 uur SC Heerenveen - FC Utrecht | Verslag: Ragnar Niemeijer

'Het zijn de Russen'

De verhalen over de hackende Russen zijn inmiddels gemeengoed. Clinton zegt dat ze hierdoor de verkiezingen heeft verloren en senator McCain noemt het een oorlogsdaad. In Nederland wordt de Russische hack gebruikt om te bepleiten dat de WIV, de nieuwe Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten, er echt moet komen.

Maar welk bewijs is er nou echt? Waarom gaven bijvoorbeeld de democraten in de VS geen toestemming aan de FBI om de geïnfecteerde computers te onderzoeken? Argos spreekt vanaf 14.00 uur met twee voormalig medewerkers van de NSA, de Amerikaanse afluisterdienst. En duikt zelf ook in de technische details.

Brandstoflek

Reizigers die met vlucht OR343 naar de Dominicaanse Republiek zouden vliegen, kregen door een brandstoflek te maken met een vertraging van 27 uur bij vertrek. Op Schiphol roept TUIfly dat iedereen recht heeft compensatie van 600 euro. Die wordt aan de ene reiziger wel toegekend, aan de andere niet. Radar radio kijkt om 15.00 uur of de compensatie terecht is afgewezen of niet?

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie