Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Balkenende en Vergeetwoordengala

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Balkenende en Vergeetwoordengala

Oud-premier Jan Peter Balkenende is te gast in Kamerbreed, een ode aan het Vergeetwoord bij De Taalstaat, tips tegen de griep en verslag voetbal! Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Jan Peter Balkenende in Kamerbreed

Balkende werd premier in het politiek roerige jaar 2002, toen LPF-lijsttrekker Pim Fortuyn vermoord werd. Hij zette het thema normen en waarden op de politieke en maatschappelijke agenda. Balkenende leidde kabinetten met de LPF, de VVD, de PvdA, D66 en de ChristenUnie.

Kees Boonman praat met de oud-CDA-leider over zijn politieke erfenis, zijn visie op de huidige politiek en zijn maatschappelijke betrokkenheid. Luister vanaf 13.00 uur naar Kamerbreed op NPO Radio 1.

Vergeetwoordengala

Na de onvergetelijke uitzending van vorig jaar, organiseert het NPO Radio 1-programma De Taalstaat op zaterdag 9 december de tweede editie van het Vergeetwoordengala.

Het gala is een ode aan het Vergeetwoord. Zo komt dichter Jean Pierre Rawie vertellen over zijn liefde voor oude woorden en haalt Ivo Niehe herinneringen op aan Binnenlandse Zaken, het satirische programma waarin gestoeid werd met de taal.

De feestelijke uitzending komt live vanuit het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede, het voormalige Dorestad, tussen 11.00 uur en 13:00 uur.

Lees ook: Frits Spits presenteert tweede editie Vergeetwoordengala

Hoe kom je van de griep af?

Het griepseizoen staat weer voor de deur. Als je eenmaal grieperig bent, hoe kom je er dan weer vanaf? Heb je speciale middeltjes, recepten of manieren daarvoor? Samen met een huisarts geeft Radar Radio tips.

Ook in Radar Radio: Lotto keert 'gewonnen prijs' van twee ton niet uit. De redactie krijgt verhalen van mensen die in de Lotto-app hebben gezien dat ze een prijs van 200.000 euro hebben gewonnen, maar als ze die prijs innen, wil de Lotto niet uitkeren. Waarom niet?

Praat mee! Luister vanmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur naar Radar Radio. Je kunt meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar.

Voetbal

Vandaag wordt er volop gevoetbald in de Eredivisie! Luister Langs de Lijn van 19.00 uur tot 23.00 uur om niks te missen.

Dit is het programma:

18.30 uur SC Heerenveen - VVV | Verslag: Frank Wielaard
19.45 uur AZ - Heracles | Verslag: Jan Vincent van Zuiden
19.45 uur Excelsior - PEC Zwolle | Verslag: Arman Avsaroglu
20.45 uur FC Twente - ADO Den Haag | Verslag: Richard van der Made

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie