Binnenland
WNL

Voorzitter Veiligheidsberaad: 'Versoepel coronamaatregelen voor jongeren na 28 april'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorzitter Veiligheidsberaad: 'Versoepel coronamaatregelen voor jongeren na 28 april'

De coronamaatregelen moeten voor jongeren na 28 april worden versoepeld. Dat zegt de voorzitter van het Veiligheidsberaad, Hubert Bruls, in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. "Voor jongeren wordt het met de dag moeilijker om zich aan de regels te houden. Dat pleit ervoor om voor de jongeren wel de eerste stapjes te doen. Daar hoort onderwijs ook bij."

Voorzitter Veiligheidsberaad: ‘Versoepel coronamaatregelen voor jongeren na 28 april’

Zo moet het voor jongeren mogelijk worden om bijvoorbeeld onder begeleiding weer te gaan sporten, zegt Bruls. Als de cijfers over het aantal besmettingen zich gunstig blijven ontwikkelen, zou de versoepeling langzaam in moeten gaan na 28 april. "Maar we moeten reëel zijn, op 28 april gaan we echt niet massaal weer naar buiten", zegt Bruls.

De huidige maatregelen zijn voor jongeren moeilijk vol te houden, zo ziet Bruls. "Ze moeten nu al vijf weken thuis blijven en mogen maar af en toe naar buiten. Dat is voor de komende weken niet houdbaar."

Wat voor gevolgen zo'n versoepeling hebben voor het onderwijs, dat is aan het kabinet om over te besluiten, zegt Bruls. "Maar dat we na de meivakantie weer wat moeten gaan doen, dat is wel een veelgehoord geluid."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie