Binnenland
WNL

'Baudet gaat het lastig krijgen in debat met Rutte'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Baudet gaat het lastig krijgen in debat met Rutte'

Aanstaande woensdag zullen premier Mark Rutte en FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet de degens kruisen in debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam. Dat is zojuist bekend gemaakt door het programma Pauw.

Politiek commentator Sywert van Lienden denkt dat Baudet het lastig kan krijgen, omdat het verkiezingsprogramma van FVD volgens hem nog niet goed over het voetlicht is gekomen.

"Er zitten een aantal echt ingewikkelde dingen in", aldus Van Lienden. "Bijvoorbeeld het opzeggen van Schengen. Ga maar eens uitleggen aan vrachtwagenchauffeurs dat je volgens Forum altijd bij Hazeldonk mag gaan staan wachten."

Van Lienden noemt het opvallend dat FVD overal uit wil, behalve uit het Verdrag van Dublin, waarin is afgesproken dat asielzoekers moeten worden opgenomen door het land waar ze binnenkomen.

"Eén van de grote problemen van dat verdrag is dat het niet werkt", zegt Van Lienden. "In dat Dublin-verdrag zitten regels waardoor mensen kunnen doorreizen en uiteindelijk hier kunnen komen. Dus bij alles uit Europa, behalve het niet-werkende asielverdrag. Als ik Rutte was, zou ik daar direct op aanslaan."

Lees ook: Wilders ziet nerveuze Rutte in aanloop naar debat met Baudet: 'Hij is in paniek'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eYNRCggN5ts" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ster advertentie
Ster advertentie