Binnenland
KRO-NCRV

‘Eet ook eens de voetjes en de teentjes van de kip’

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Eet ook eens de voetjes en de teentjes van de kip’

Alle diners die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen worden georganiseerd zijn voortaan vegetarisch. Als iemand toch vlees of vis wil eten moet dat worden doorgegeven. Minister Van Engelshoven doet dit na een verzoek van Tweede Kamerlid Teunissen van de Partij voor de Dieren. Is dit de manier om te promoten minder vlees te eten? Daarover ging het in Stand.nl vandaag.

Volgens Teunissen moet de norm worden omgedraaid en het eten van vlees niet vanzelfsprekend zijn. Dit is belangrijk volgens het Tweede Kamerlid om de klimaatverandering, de vervuiling van de leefomgeving en het slachten van dieren in de bio-industrie tegen te gaan. Teunissen verwacht dat wanneer meer instanties dit binnen de overheid doen, er een goed voorbeeld wordt gegeven voor de rest van de samenleving. ''Dit initiatief laat zien dat een andere manier van eten mogelijk is, in plaats van alleen maar te wijzen naar hoe het niet moet, laat je zien wat wel kan.''

Kippentenen

Chef-kok Albert Kooy denkt ook dat er meer aandacht voor plantaardig eten moet komen en dat je notoire vleeseters hierin mee moet nemen. Dit kan je volgens hem door meer focus op groentes te leggen bij het maken van gerechten. ''Dan is tachtig procent van de gerechten plantaardig en nog maar twintig procent dierlijk.'' Volgens Kooy moeten mensen dan wel leren om groentes lekkerder te bereiden en kan vis of vlees daarnaast als smaakmaker gebruikt worden. ''Dat je bijvoorbeeld alleen maar een lekkere jus van gehakt maakt.'' Ook moeten we leren meer van dieren te eten volgens Kooy, dan verspil je minder. ''Eet ook eens de voetjes en teentjes van kippen, die leer je bijvoorbeeld in de Chinese keuken te gebruiken.''

Ster advertentie
Ster advertentie