Binnenland
EONOS

Het gastgezin van Christian Eriksen en Pablo Rosario

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het gastgezin van Christian Eriksen en Pablo Rosario

Op woensdagavond spelen PSV en Tottenham Hotspur tegen elkaar in de Champions League. Bij de Engelse ploeg zal weer een plekje zijn ingeruimd voor Christian Eriksen. De Deense middenvelder brak door bij Ajax en verbleef in die periode bij een gastgezin in Almere. Daar, op datzelfde zolderkamertje, woonde gedurende een aantal maanden ook een van zijn tegenstanders, PSV-er Pablo Rosario.

Christian Eriksen kwam op 16-jarige leeftijd bij Josip en Carla Hrkac te wonen. Nu, tien jaar later, zijn de 'pleegouders' nog steeds trots. "Zoals hij op het veld was zo was hij ook in het leven: simpel maar met een goede kwaliteit" prijst Josip de Deense international. Carla voegt er aan toe hoe netjes hij was. "Hij kwam binnen ging dan altijd eerst zijn spullen netjes opruimen en in de was doen. Als je veel voetballers kent dan was hij wel een van de nettere."

Eriksen in Almere.mp3

Ook de revelatie van dit seizoen bij PSV, Pablo Rosario, verbleef in zijn voetbaljeugd een tijdje bij de familie Hrkac. Net als Eriksen vulde hij zijn avonden graag met zingen. Waar zijn tegenstander meer op een kraai leek kreeg Rosario de bijnaam Passarinho, Portugees voor klein vogeltje. "Daar luister hij nog steeds naar." vervolgt Josip, "In de tijd dat hij bij Almere City speelde kon ik van de zijkant Passarinho roepen en dan keek hij om waar ik was."

Ster advertentie
Ster advertentie