Binnenland
NOS

Verstappen tweede na razend knappe inhaalrace, Räikkönen wint

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen tweede na razend knappe inhaalrace, Räikkönen wint

Lewis Hamilton moet nog even wachten op een vijfde wereldtitel. De Brit bleef in de GP van de VS in Austin steken op de derde plaats. Kimi Raikkönen won, Max Verstappen werd razend knap tweede en Vettel eindigde op de vierde plaats.

Räikkönen ging Hamilton in de race na de eerste bocht voorbij. Ferrari zag het droomscenario daarmee uitkomen, maar het gejuich verstomde al snel. Vettel botste in de eerste ronde met Ricciardo, spinde en viel terug naar de vijftiende plek.

Max Verstappen, als 18de gestart na een afgebroken ophanging in de kwalificatie en een bakwissel, bleef bij de start uit de problemen en stoomde al in de eerste ronde op naar de negende positie. Nadat Ricciardo's Red Bull in ronde 9 was stilgevallen, lag de Limburger al vierde, voor Vettel die zich ook gestaag had opgewerkt.

Hamilton wisselde, wetende dat het gat met Vettel voldoende was, al vroeg naar de softband. Räikkönen zakte na zijn stop terug naar de tweede plek. Verstappen won bij de stops een positie ten koste van Bottas. De grote vraag was of Hamilton de race zonder tweede stop kon uitrijden.

Nee, bleek na 38 ronden. De Brit viel daarmee terug naar de vierde plek, maar reed nog altijd voor Vettel. Hamilton kon nu op verse banden pushen, kreeg plek drie van Bottas cadeau,maar kwam daarna Verstappen tegen.Die wist zijn positie met verve te verdedigen.

Ster advertentie
Ster advertentie