Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1 en Eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1 en Eredivisie

Formule 1-coureur Lewis Hamilton kan vandaag in de Grand Prix van Amerika zijn wereldtitel prolongeren. Er worden vijf wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. En ook: wat schuilt er achter het design van ons paspoort? Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Verslag Eredivisie op NPO Radio 1

Echte toppers zijn er niet dit weekend, maar dat betekent niet dat het geen interessante speelronde is! Feyenoord treft PEC Zwolle en VVV speelt thuis tegen ADO Den Haag. Gaat het NAC Breda lukken om FC Groningen hekkensluiter te maken? Daarvoor moet er gewonnen worden van het Tilburgse Willem II, dat in de laatste vijf wedstrijden maar liefst drie keer gelijkspeelde en de rest verloor.

FC Groningen speelt om 14.30 uur in Almelo tegen revelatie Heracles. De laatste wedstrijd van het weekend wordt gespeeld in Sittard. De Graafschap komt op bezoek bij Fortuna Sittard.

Een overzicht van de wedstrijden:

12.15 uur NAC-Willem II | Verslag: Ragnar Niemeijer
14.30 uur Heracles-FC Groningen | Verslag: Richard van der Made
14.30 uur Feyenoord-PEC Zwolle | Verslag: Andy Houtkamp
14.30 uur VVV-ADO Den Haag | Verslag: Chris Wobben
16.45 uur Fortuna Sittard-De Graafschap | Verslag: Nico Wantia

Formule 1: Grand Prix van Amerika

Gaat Lewis Hamilton kampioen worden? Dat is de grote vraag die vandaag gesteld wordt op de GP van Amerika. De Brit staat 67 punten voor op belager Sebastian Vettel en heeft de laatste vier wedstrijden gewonnen. Als de Mercedes-coureur 8 punten meer verzamelt dan Vettel, kan Hamilton zichzelf voor de vijfde keer wereldkampioen noemen. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Formule 1-icoon Juan-Manuel Fangio.

Het team van Max Verstappen, Red Bull Racing, heeft in ieder geval heel veel zin om te racen op het heuvelachtige circuit in Austin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onopvallend design: het paspoort

Het is een van de meest geavanceerde ontwerpen in ons dagelijks bestaan: het paspoort. De grafisch ontwerpers achter het paspoort, hebben een lastige taak: ze moeten een zwaar beveiligd document maken, maar wat doen ze met het menselijke aspect van het paspoort?
Vanaf 21.00 uur in Radio Doc: Jelle van der Toorn Vrijthoff (ontwerper van het paspoort van 1995-2001, die geïnspireerd werd door Kuifje voor zijn ontwerp) en kunstenaar Robert Glas over Jacob Lentz, de omstreden grondlegger van het Nederlandse identiteitsbewijs.
Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie