Cultuur & Media
NOS

Ilse DeLange over haar rol in de dramaserie Nashville

foto: ANP - Eric Brinkhorstfoto: ANP - Eric Brinkhorst
  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange over haar rol in de dramaserie Nashville

Ilse DeLange is helemaal OK. Ze heeft niet alleen een nieuw nummer dat zo heet, maar speelt ook een rol in de dramaserie Nashville. Ilse maakt in het laatste seizoen haar acteerdebuut als coach in een talentenjacht. Enthousiast vertelt ze erover aan Jurgen van den Berg in het NOS Radio 1 Journaal.

Droom die werkelijkheid wordt

Vanaf het moment dat Ilse de dramaserie Nashville zag, wilde ze een rol in de serie. Eerst nog 'semi voor de gein', maar langzaam werd het najagen van de droom steeds belangrijker. "Hoe mooi zou het zijn dat ik na al die tijd een rol kan krijgen in die serie. Ik heb zelf heel veel dingen geprobeerd om dicht bij het vuur te komen: 'Wie kent mensen die iemand kennen die bij Lionsgate werkt (productiemaatschappij)?'."

Uiteindelijk was het een creatieve connectie (muziekproducer T Bone Burnett) die haar in contact bracht met zijn vrouw Callie Khouri, de producent van de serie. En zo werd Ilse 'Female judge on a talent show' in Nashville.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste popnummer in vijf jaar

Het nieuwe nummer OK dat Ilse in haar jubileumjaar uitbrengt, is een echt popnummer. Het eerste in vijf jaar. De laatste jaren was Ilse vooral actief op het gebied van de countrymuziek. Ze trad veel op met The Common Linnets, waarmee de tweede werd op het Eurovisie Songfestival. Ze had haar eigen televisieprogramma Ilse’s Veranda en was coach in The Voice of Holland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog even wachten op de serie

Ilse zit in zes afleveringen van het laatste seizoen van Nashville. In de tweede aflevering brengt zij ook een eigen nummer. Het duurt nog even voordat we Ilse in Nashville kunnen zien, want het laatste seizoen komt in Amerika pas in juni op de buis.

Ster advertentie
Ster advertentie