Cultuur & Media
NTR

Barbara Barend: 'Sport is voor mij het leven'

foto: Barbara Barendfoto: Barbara Barend
  1. Nieuwschevron right
  2. Barbara Barend: 'Sport is voor mij het leven'

Presentatrice en sportjournaliste Barbara Barend viert het 10-jarig bestaan van het sportmagazine 'Helden' waarvan zij samen met haar vader, Frits Barend, eigenaar en directeur is. In Kunststof vertelt Barbara over haar liefde voor sport.

Quote

Ik kan enorm janken als ik sport kijk

Barbara Barend

"Op mijn jongste babyfoto’s sta ik met een bal en je kon mij altijd blij maken met een bal. Ik was altijd met sport bezig. Ik ging ieder weekend met mijn ouders mee naar de voetbalclub waar mijn ouders speelden. Vanaf mijn vijfde ging ik naar het Ajax stadion met mijn vader en Henk, Barend en Van Dorp. Dan gingen zij kijken en werken, en ik keek heel fanatiek mee. Ik kan me eigenlijk alleen maar heel veel sport herinneren."

Fascinatie voor sport

Wat is er toch zo fascinerend aan sport kijken? "Sport is emotie. Sport is voor mij het leven. Ik kan ook enorm janken als ik sport kijk. Bij winst of verlies, ik voel dat helemaal in mijn lijf. Anderen hebben dat misschien met kunst of met boeken. Als ik sport kijk, zie ik wat mensen ervoor hebben moeten doen en moeten laten. Ik hou er ook heel erg van als mensen ergens voor gaan."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie