Cultuur & Media
BNNVARA

'De slotscene van The Sopranos geeft hoop voor de toekomst'

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De slotscene van The Sopranos geeft hoop voor de toekomst'

The Sopranos, precies 20 jaar geleden begon in Amerika de legendarische gangsterserie rondom de charismatische schurk Tony Soprano. Goed voor 21 Emmy's en 5 Golden Globes. Na de laatste aflevering in 2007 treurden de fans, maar er zijn plannen voor een bioscoopfilm. In De Nieuws BV blikken strafrechtadvocaat Peter Plasman en singer-songwriter Tim Knol als groot fan terug, én vooruit, op de populaire serie.

Destijds kwam de zoon van Peter Plasman met het idee om de serie te gaan kijken en direct toen de serie uit kwam werd de dvd-box aangeschaft. Tim Knol ontdekte de serie pas vijf jaar geleden, hij schafte in één keer de hele serie aan. Tim: ''De eerste dvd ging erin en een kleine maand later was ik erdoorheen.'' De liefde voor de serie ging zelfs zo ver dat Tim soms even veranderde in Tony Soprano. Toen iemand in de supermarkt voordrong vroeg hij zich opeens af, "wat zou Tony in deze situatie doen?".

Tony Soprano moet je niet vervangen

In de slotscène zit *kleine spoiler* de familie aan tafel in een ijssalon, een belletje rinkelt en Tony kijkt om, vervolgens gaat het beeld op zwart. Niemand weet wat er vervolgens is gebeurd en wat deze scene betekende. Is Tony dood? Peter vond de scène vooral erg mooi omdat hij hoop gaf voor de toekomst. ''Misschien komt er nog meer'', zegt Peter hoopvol.

Er zijn verhalen dat er een film over de serie komt, waarin de kijker meegenomen wordt in het leven vóór The Sopranos. Maar helaas zonder James Gandolfini, de acteur die Tony Soprano speelde. Hij overleed in 2013. Peter en Tim zijn het er unaniem over eens dat de makers Tony niet moeten vervangen.

Tim Knol en Peter Plasman over hun liefde voor The Soprano's

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie