Buitenland
WNL

Hoekstra over uitstel stemming brexitdeal: 'Dit is een gebed zonder end'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoekstra over uitstel stemming brexitdeal: 'Dit is een gebed zonder end'

Het Britse Lagerhuis stemde vandaag voor een amendement waarin staat dat de brexitdeal nog niet wordt goedgekeurd. Dat zou betekenen dat premier Boris Johnson de EU moet vragen de brexitdeadline uit te stellen. "Het is een gebed zonder end", zegt minister van Financiën Wopke Hoekstra in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra reageert op de uitgestelde stemming van de brexitdeal

Minister Hoekstra is vandaag bij het IMF in Washington. "Het gaat hier, bij de ministers van Financiën, voortdurend over de brexit. De afgelopen 48 uur ging het erover wat er zaterdagmiddag zou gaan gebeuren. Nu is het kennelijk wéér opnieuw uitgesteld. We zullen het moeten afwachten."

Hoekstra zou graag zien dat de brexit helemaal niet door gaat, maar dat scenario is onwaarschijnlijk. "Dit is slecht nieuws voor Nederland en de Europese Unie. De Britten zijn voor ons belangrijke partners. Ik had ze er graag bij gehouden, maar dat is niet relevant. De Britten hebben zelf besloten de EU te verlaten."

'Rekening houden met alle scenario's'

De minister benadrukt dat het kabinet zich nog steeds voorbereid op alle mogelijke uitkomsten. "Hoe we denken dat de brexit zal aflopen is zo vaak veranderd, dat we ons nog steeds op alle scenario's moeten voorbereiden. Dat is nog steeds het verstandigst."

Ster advertentie
Ster advertentie