Binnenland
WNL

‘Zwaardere coronamaatregelen zijn nodig, we moeten terug naar maart’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Zwaardere coronamaatregelen zijn nodig, we moeten terug naar maart’

De situatie in de ziekenhuizen laat zien dat er strengere coronamaatregelen nodig zijn. Dat zegt Peter Langenbach, voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis, in WNL Op Zaterdag. “Je ziet aan de cijfers dat er niets verandert. Sterker nog, het neemt iedere dag toe. Daardoor zijn we dinsdag toe aan zwaardere maatregelen.”


Aanstaande dinsdag is het twee weken geleden dat de huidige coronamaatregelen bekend werden gemaakt. “Het mondkapje is niet de oplossing, dat zie je ook aan de cijfers”, zegt Langenbach. Hij maakt zich zorgen over de situatie in de Randstad, waar patiënten noodgedwongen overgeplaatst moeten worden naar andere regio’s.

Langenbach: “De spoedeisende hulp moet daar soms gesloten worden. Als je kijkt naar de werkdruk van mijn collega’s, dan moet er iets gebeuren. Als deze trend zich doorzet, wordt het heel lastig om niet hele moeilijke keuzes te maken.”

Lockdown

Langenbach zou het “een prima oplossing” vinden om terug te gaan naar de lockdown van maart. “Scholen dicht, sportscholen dicht, hotels dicht. Daar gaan we niet aan ontkomen.”

Ster advertentie
Ster advertentie