Binnenland
AVROTROS

'Korten op pensioen is absoluut onnodig'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Korten op pensioen is absoluut onnodig'

De president van De Nederlandse Bank roept op tot korten van de pensioenen bij pensioenfondsen. Mogelijk worden miljoenen Nederlanders daarom binnenkort gekort op hun pensioen omdat de reserves te laag zouden zijn. "Maar er wordt een probleem gecreëerd dat er niet is", zegt Tuur Elzinga van de FNV in Radio EenVandaag.

10 procent gekort

"Uitstel van korten betekent dat de rekening wordt doorgeschoven naar de jongere generaties", zei Knot vanmorgen tegen de Telegraaf.

Volgens economisch commentator Martin Visser moet je hierbij denken aan een korting van ongeveer 10 procent. "Als je bovenop je AOW een aanvullend pensioen van 500 euro per maand ontvangt, wordt die over 10 jaar tijd met 50 euro gekort naar 450 euro."

"Het is onzin dat het slecht gaat met de pensioenfondsen"

Tuur Elzinga, bestuurslid van de FNV, vindt dat kortingen op dit moment 'absoluut onnodig' zijn. Volgens Elzinga is de directeur van de Nederlandse Bank veel te pessimistisch.

"Het is echt onzin dat het heel slecht gaat met onze pensioenfondsen. Onze pensioenfondsen maken goede rendementen. Wij zijn veel te voorzichtig, natuurlijk moeten we ons niet te rijk rekenen, maar wat we nu doen is ons veel te arm rekenen," zegt Elzinga. Lees hier het hele verhaal van EenVandaag over dit onderwerp.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie