Binnenland
EO

Een GPS-tracker voor je kind?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een GPS-tracker voor je kind?

Met de zomervakantie voor de deur kopen steeds meer ouders GPS-trackers voor hun kinderen. In Dit is de Dag ging Wendy Hofman in gesprek met Phaedra Werkhoven die het totaal niet aan te bevelen vindt.

Het is de angst van elke ouder: het kwijtraken van je kind. Maar is het dan een oplossing om je kind een horloge te geven waarin een GPS-tracker is verwerkt? "Het is 'hyper parenting' of helicopter parenting," stelt Phaedra Werkhoven. "Op vakantie kan ik het nog begrijpen, maar voor het dagelijks leven creëer je een vorm van schijnveiligheid." Ook vindt Werkhoven dat kinderen hun eigen gang moeten kunnen gaan zonder dat hun ouders hen constant volgen. "Je kan prima afspraken maken met een kind van 6 of 7."

Privacy

Wendy Hofman is woordvoerder van een bedrijf dat GPS-trackers voor ouders en kinderen verkoopt. "Het wordt gezien als extraatje. Normaal moeten kinderen zich melden na een tijdje buitenspelen, dat hoeft dan niet meer." Volgens Hofman is de GPS-tracker vooral bedoeld voor kinderen onder de tien. "Er is wel een verschil tussen kinderen onder de tien en boven de tien als het gaat om privacy en veiligheid."

Luister het hele gesprek hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie