Achtergrond
EO

'Dotan bracht hout naar eigen brandstapel'

foto: Sander Koning, ANPfoto: Sander Koning, ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dotan bracht hout naar eigen brandstapel'

Zanger Dotan heeft hout naar zijn eigen brandstapel gebracht door zijn reactie op het Volkskrant-artikel over hem, vertelt reputatiedeskundige Paul Stamsnijder in Dit is de Dag. "Als je jezelf niet normaal in de spiegel kan aankijken, heb je een probleem."

Dotan heeft jaren via online nepaccounts geprobeerd zijn carrière een zetje te geven. Hij gaf maandag in een filmpje het bedrog toe, en maakte zijn excuses. "Dat was niet overtuigend", vond Stamsnijder. De reputatiemanager snapt wel waarom de affaire zo groot is geworden. "Heel Nederland heeft het erover. Iedereen denkt namelijk: kan ik publieke figuren nog wel vertrouwen?"

Bart Maussen, coach van artiesten op het gebied van reputatie, oordeelt milder. "Wat Dotan heeft gedaan keur ik niet goed, maar ik begrijp het wel. Veel beginnende artiesten willen snel naam en faam en die trekken alle registers open. Hij is lang niet de enige."

Ook radio deejay Erik de Zwart heeft het kunstmatig oppoetsen vaker gezien. "Artiesten willen 'hypen' door met kunstgrepen platen hoger in de hitparade krijgen. Bij Veronica wisten we wanneer Normaal met een nieuwe plaat kwam. Dan overstelpte de fanclub ons een week eerder met briefkaarten. Dat Dotan dit ook doet, vind ik niet raar. Maar hij ging de grens over door een leukemiepatiënt erbij te halen."

Zijn excuses Dotan voldoende?

Ster advertentie
Ster advertentie