Achtergrond
BNNVARA

De onthullende biografie van Meghan Markle

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De onthullende biografie van Meghan Markle

Het Verenigd Koninkrijk bereidt zich voor op een van de laatste royal weddings van de komende jaren. Op 19 mei geven Prince Harry en zijn Meghan Markle elkaar het ja-woord. Markle werd bekend door haar rol als Rachel Zane in de serie Suits, maar verder was er nog weinig bekend over haar persoonlijke leven. Deze week komt daar verandering in, dan verschijnt de biografie Meghan Markle: A Hollywood Princess. Journalist en correspondent Lia van Bekhoven las voor de De Nieuws BV alvast de biografie.

De schrijver, Andrew Morton, is geen onbekende van het Britse Koningshuis. Hij schreef eerder de biografie over Diana. Hoe is hij toen te werk gegaan?

"Morton was destijds een doorsnee royaltyverslaggever voor een doorsnee tabloid. Totdat Diana haar geheimen aan hem toevertrouwde. Dat betekende dat zij hem geluidsbandjes toestopte waarin ze hem al het leed vertelde over haar leven in het Britse koningshuis: haar eetstoornis, de zelfmoordpogingen, het overspel van Charles, alles kwam ter sprake. Toen deze verhalen uitkwamen was het echt een sensatie en zo werd Andrew Morton van doorsneeverslaggever ineens een hele serieuze, beroemde en rijke auteur en biograaf."

Een van de opzienbarende verhalen in dit boek is hoe Meghan Markle haar huwelijk beëindigde met haar eerste man, Trevor Engelson. Hoe ging dat?

"Dat is ook meteen het enige negatieve in het hele boek. Engelson zou haar op handen hebben gedragen, maar vond als snel dat zij hem beschouwde als: 'iets waar ze met haar schoen ingetrapt was'. Zo zou Meghan heel abrupt een einde hebben gemaakt aan haar huwelijk. Ze stuurde haar ring terug via de aangetekende post. Dat is wel een patroon in het boek. Er zijn meer vrienden die in het boek beamen dat toen Markle eenmaal bekender werd, ze vrienden minder vaak zag en sneller geneigd was om afspraken af te zeggen."

Het beeld dat van haar overblijft na het lezen van het boek is dat van een hele aimabele vrouw.

"Absoluut. Ze is mooi, wordt omschreven als betrokken, vol zelfvertrouwen. Ze is ook heel slim. Morton interviewt een van haar oude docenten die zegt dat zij een van de vijf slimste leerlingen is die hij ooit heeft les gegeven. Ze heeft altijd groene sappen in de koelkast, ze is goed in yoga. eigenlijk is ze in sommige opzichten te goed om waar te zijn."

Voordat ze ging daten met Harry was ze politiek actief. Ze gaf bijvoorbeeld een vurige speech voor de Verenigde Naties over gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Moet ze daar nu mee stoppen?

"Voor een groot deel wel. Ze heeft haar weblog The Tig, waar ze zich vaak over politieke zaken uitliet, moeten opgeven. Ze had bijna 2 miljoen volgers op instagram, ook dat account heeft ze moeten opgeven. Dat is voor de Britten te persoonlijk. Maar dat heeft ze ingeleverd in de hoop dat ze er iets beters voor terug krijgt. Meer invloed om internationaal haar stempel te drukken op de onderwerpen die zij belangrijk vindt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mag ze wel blijven acteren?

"Nee! Maar iemand die lid is van het koningshuis is in wezen ook een acteur. Dus ik denk dat ze fantastisch gaat doen als prinses. Ze weet als geen ander hoe ze zich moet gedragen op de rode loper."

Meghan Markel, de hollywoodprinses

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie