Achtergrond
MAX

Kees Boonman terug op NPO Radio 1 bij Nieuwsweekend

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kees Boonman terug op NPO Radio 1 bij Nieuwsweekend

Politiek commentator Kees Boonman zal vanaf 3 maart elke zaterdagochtend in Nieuwsweekend van MAX op zijn karakteristieke manier verslag doen van wat hij als meest opmerkelijk heeft ervaren in de politieke arena van de afgelopen week.

Boonman beweegt zich al zo'n 40 jaar op het Haagse Binnenhof en kent de achterkamers beter dan wie ook. In Nieuwsweekend laat hij niet alleen zijn licht schijnen over de binnenlandse politiek maar ook over de rol van Nederland in het buitenland. De Britse politiek, Brexit, Brussel en Europa; het zijn thema´s die regelmatig het onderwerp zullen zijn van zijn politieke analyse.

Boonman is politiek journalist/commentator en presenteerde ondermeer 11 jaar Kamerbreed op NPO Radio 1 dat in december vorig jaar ophield te bestaan.

'Politiek gaat iedereen aan'

Met zijn wekelijkse analyse in Nieuwsweekend is hij terug op de zender. Boonman: "Politiek gaat iedereen aan, al is het soms niet voor iedereen te begrijpen. Wat politici niet zeggen is dikwijls belangrijker dan wat ze wel zeggen. Als je het verhaal een kwartslag draait, kom je er vaak achter wat wordt bedoeld. En dat verhaal vertel ik graag."

Jan Slagter, directeur van MAX is verheugd met het aandeel van Boonman in Nieuwsweekend: "Kees Boonman ademt politiek. Hij is een uiterst ervaren journalist en dankzij zijn originele en bescheiden maar zeer scherpe stijl heel erg prettig om naar te luisteren."

Nieuwsweekend

Iedere zaterdagochtend om 08.30 uur bij MAX op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie