Achtergrond
EO

Aegon: 'Geld dividendbelasting had naar onderwijs gemoeten'

foto: ANP, Koen van Weelfoto: ANP, Koen van Weel
  1. Nieuwschevron right
  2. Aegon: 'Geld dividendbelasting had naar onderwijs gemoeten'

"Een deel van het geld dat vrijkomt door het niet afschaffen van de dividendbelasting zou naar het onderwijs moeten gaan." Dat stelt Aegon-topvrouw Ingrid de Graaf in Dit is de Dag.

Nu de regeringspartijen definitief de afschaffing van de dividendbelasting van tafel hebben geveegd, is de vraag wat er met de vrijgekomen 1,9 miljard euro moet gebeuren. De coalitie heeft besloten dat het in ieder geval geïnvesteerd moet worden in het bedrijfsleven, en niet deels naar de publieke sector wat de oppositie eist.

Waarschijnlijke maatregelen zijn de winstbelasting omlaag te brengen en ook de vennootschapsbelasting stapsgewijs te verlagen. De Graaf is blij met die maatregelen en verwacht dat ze zullen leiden tot meer banen. Toch hadden de gezamenlijke verzekeraars volgens De Graaf graag gezien dat er ook een deel naar onderwijs was gegaan. "We moeten investeren in talent, dat komt de markt ook ten goede."

Dividendbelasting
De Graaf hekelt de afgelopen tijd, waarin werd gesuggereerd dat álle grote bedrijven achter de plannen voor de afschaffing van de dividendbelasting stonden. Dat is niet waar volgens De Graaf, Aegon was tegen. "We hadden de neiging om daar publiekelijk mee naar buiten te komen", zei ze. Uiteindelijk is dat niet gebeurd, maar heeft Aegon wel in allerlei lobbygesprekken achter de schermen laten weten geen fan te zijn van het plan.

Aegon Ingrid de Graaf en Bas Jacobs over vestigingsklimaat NL

Ster advertentie
Ster advertentie