Achtergrond
HUMANVPRO

Wat weet José? Moord op Patrick (3)

foto: argosfoto: argos
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat weet José? Moord op Patrick (3)

Patrick van der Bolt wordt op Tweede Kerstdag 2002 dood gevonden in zijn appartement in Heerlen. Patricks vriendin José neemt die dag contact op met buurman en goede vriend Elmer omdat ze Patrick niet kan bereiken, terwijl het stel op Eerste Kerstdag nog samen was. Elmer en José gaan samen het appartement in en vinden Patrick op zijn buik op de grond liggend, in een plas bloed.

Een ambulance laat niet lang op zich wachten, maar het mag niet baten: Patrick is al dood. Hij is van achteren neergeschoten, waarschijnlijk toen hij naar het balkon probeerde te vluchten. De politie vindt geen sporen van inbraak, dus wellicht heeft Patrick de dader zelf binnen gelaten.

Cold case

Betrekkelijk snel is er een hoofdverdachte. De ex van José. Het motief zou eerwraak zijn. Maar wegens gebrek aan bewijs wordt hij uiteindelijk vrijgelaten. Nu, bijna 16 jaar later is de moord op Patrick een cold case en loopt de dader nog steeds vrij rond. Het politieonderzoek ligt al jaren stil.

Argos programmamaker Sanne Boer reconstrueert de moordzaak in een podcastserie. Zaterdag 13 oktober wordt deel 3 uitgezonden, waarin Sanne op zoek gaat naar José, de vriendin van Patrick ten tijde van zijn dood. Zij heeft wellicht antwoorden op vragen die deze zaak blijft oproepen. Maar José vinden is minder makkelijk dan gedacht.

Argos, De Moord op Patrick-deel 3, zaterdag 13 oktober, 14-15 uur, NPO Radio 1

Meer horen over De Moord op Patrick? Beluister deel 1 en 2 in de speciale podcast: www.vpro.nl/patrick

Ster advertentie
Ster advertentie