Achtergrond
EONOS

Nederlandse stagiair is superster in Mongolië

foto: Still uit Girlsfoto: Still uit Girls
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse stagiair is superster in Mongolië

Hij ging voor een stage naar Mongolië en werd daar in één klap beroemd toen hij werd gevraagd mee te spelen in de populaire serie Girls. Tom Wagenmakers is een superster in Mongolië.

Tom zat in een bar toen hij werd 'gescout'. Voor de serie waren de producenten op zoek naar iemand die voor een Amerikaan door kon gaan. De Franse barman wilde niet, dus werd het Tom. "Ik had toch niet zoveel te doen naast mijn stage", aldus Wagenmakers.

Mongolië is een uitgestrekt land met slechts drie miljoen inwoners. Toch wordt er volgens Wagenmakers veel tv gekeken. "Zelfs in de woestijn in the middle of nowhere heeft iedereen een satelliet en kijken ze de hele dag tv." De actrices waarmee Wagenmakers in de serie speelt werden op straat herkend.

Uiteindelijk duurden de opnames voor Tom zo'n anderhalve maand, en daar verdiende hij omgerekend zo’n 175 euro mee. "Dat is niks voor ons, maar best veel voor Mongoolse begrippen." Hij vond het een leuk avontuur, maar kon moeilijk wennen aan de Mongoolse mentaliteit. "Dan stond ik klaar voor een draaidag, kwam de rest van de crew pas anderhalf uur later opdagen."

Inmiddels is Tom weer in Nederland, en richt hij zich op het afronden van zijn master Internationale betrekkingen. Concrete acteerplannen heeft hij niet, maar hij sluit in de toekomst niks uit.

Tom is superster in Mongolie

Ster advertentie
Ster advertentie